Tengeri adatközpontot épít a Google!

Hogy miért? “A Google a tengerre költöztetheti az adatközpontjait. Az óceán vize egyszerre biztosíthatja a hűtést és a működéshez szükséges energiát, ráadásul a nemzetközi vizeken a kormányok fennhatósága alól is kikerülhetnek.”

Hamarosan offshore adatközpontokat kezdhet építeni a Google. Az offshore ebben az esetben

szó szerint is értendő: a tengerre épített központokat az óceán vize hűtené, az energiát is innen nyerné. Sőt, ha nemzetközi vizekre hajózik, a Google a kormányok fennhatósága alól is kivonhatja magát.

 

5050010_a62a1a9f349c0a2e413831cc8b338bcd_wm[1]

A CNET pénteki oknyomozó riportja szerint a Google-nek köze lehet a Building 3 néven emlegetett épülethez. Ez a San Franciscó-i öbölben lévő Treasure Islanden található, és állítólag úgy fest, mint egy négyemeletes épület váza, amit egy uszályra húztak föl.

Két hete egy másik, nagyon hasonló épület tűnt föl a maine-i Portlandben is. A Portland Herald múlt szerdai cikke nem zárta ki, hogy ez összefüggésben lehet a lebegő adatközpontokról szóló szabadalmi tervvel. Ezt alátámasztja, hogy a san franciscói és a portlandi uszályokat ugyanannak a cégnek a nevére regisztrálták – a By And Large-éra.

Forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?